Team

Chryster Aerts

Studeerde drums op het conservatorium van Antwerpen en percussie in West Afrika. Hij heeft sindsdien een 20-tal cd's opgenomen gaande van pop tot wereldmuziek. Hij staat mee aan de wieg van CLAC met Bart Van Aken. Naast 15 jaar ervaring in lesgeven als freelancer, heeft hij ook 10 jaar in DKO les gegeven. Momenteel is hij artistiek directeur van Academie Hoboken. Omdat deze job zoveel tijd opslorpt neemt Chryster een stap terug bij CLAC. Hij blijft echter een bezige bij met een hart voor (percussie) muziek en het stimuleren van creativiteit bij kinderen, jongeren & volwassenen.

Jef De Smet

Opgeleid als drummer door the one and only Chryster Aerts, is hij begonnen aan de pop- en rockschool PXL Music in Hasselt. Dankzij Chryster is Jef de wereld van Clac binnengerold. Zo heeft hij de liefde voor percussie in de brede zin van het woord ontdekt. Dit inspireert hem ook muzikaal tijdens zijn verdere masterstudies voor drums aan het Conservatorium van Gent. Ondertussen is hij bijna 5 jaar actief binnen Clac met workshops, djembé- en drumlessen en jongerenstages-en kampen.

Arash 

Arash is opgegroeid in een muzikale familie en hij zette die lijn verder met zijn studies in muziek. Hij trok naar Nederland om daar docent muziek te worden. Zijn hoofdinstrument is drum, maar natuurlijk ook percussie in het algemeen! Arash is al langer actief binnen Clac en gaf vooral les binnen de kampen van Clac. Nu zijn studie klaar is kan hij niet wachten om al zijn muzikale kennis door te geven aan jong en oud in CLAC.

CLAC vzw oprichter  Chryster Aerts
CLAC leraar djembe drummen
CLAC vzw oprichter muzikant leraar

Bart Van Aken

Percussie of muziek in het algemeen als universele taal is voor Bart het belangrijkste communicatiemiddel dat er bestaat. Het uitdrukken van de diepste emoties gebeurt via deze taal en hij is er van overtuigd dat iedereen deze taal kan praten. Zowel in artistieke en teambuilding als sociaal pedagogische projecten van jongeren die de kracht van de universele taal van percussie willen doorgeven aan de volgende generatie is dit medium onontbeerlijk. “Er kan nog zoveel worden gezegd met doem en tjak!”. Bart komt uit een warm nest en houdt van veel warmte thuis bij zijn kinderen en echtgenote Sara.

Overige teamleden

Monique Wenselaer is administratief medewerkster.

Jef Clac zorgt voor alle communicatie online.

Ex-lesgevers van Clac met een warm hart voor Clac: Ouzin Diop, Adama Diop, Zé, Goedele Meeus, Jolien Devrieze, Roel Aerts, Jean Gielis, Sep Francois, Eleonore Vandermeulen, Job Van Duijnhoven en natuurlijk ons Clacomité. Zonder dit bonte gezelschap zou Clac niet kunnen bestaan. Veel enthousiastelingen die zich ongeremd inzetten voor Clac. Bij elke groot project staan ze er om te helpen waar nodig.   

Dimitri Defossé

Ritmische inzichten en skills verwierf Dimitri zij aan zij met collega Jef de Smet aan de PXL-Music te Hasselt. Buiten een opleiding voor drum, haalde Dimitri ook een bachelor in de Elektronische muziek. Zo is hij onze expert in live opnemen, loopen en effecten gebruiken. Door zijn uitgebreide productionele achtergrond weet hij als geen ander welke ritmes en klanken hand in hand gaan om zo tot een mooi eindresultaat te komen.