Team

Chryster Aerts

Studeerde drums op het conservatorium van Antwerpen en percussie in West Afrika. Hij heeft sindsdien een 20-tal cd's opgenomen gaande van pop tot wereldmuziek. Hij staat mee aan de wieg van CLAC met Bart Van Aken. Naast 15 jaar ervaring in lesgeven als freelancer, heeft hij ook 10 jaar in DKO les gegeven. Momenteel is hij naast zakelijk leider van CLAC percussie vzw ook artistiek directeur van Academie Hoboken.Kortom, een bezige bij met een hart voor (percussie) muziek en het stimuleren van creativiteit bij kinderen, jongeren & volwassenen.

Bart Van Aken

Percussie of muziek in het algemeen als universele taal is voor Bart het belangrijkste communicatiemiddel dat er bestaat. Het uitdrukken van de diepste emoties gebeurt via deze taal en hij is er van overtuigd dat iedereen deze taal kan praten. Zowel in artistieke en teambuilding als sociaal pedagogische projecten van jongeren die de kracht van de universele taal van percussie willen doorgeven aan de volgende generatie is dit medium onontbeerlijk. “Er kan nog zoveel worden gezegd met doem en tjak!”. Bart komt uit een warm nest en houdt van veel warmte thuis bij zijn kinderen en echtgenote Sara.

Jef De Smet

Opgeleid als drummer door the one and only Chryster Aerts, is hij begonnen aan de pop- en rockschool PXL Music in Hasselt. Dankzij Chryster is Jef de wereld van Clac binnengerold. Zo heeft hij de liefde voor percussie in de brede zin van het woord ontdekt. Dit inspireert hem ook muzikaal tijdens zijn verdere masterstudies voor drums aan het Conservatorium van Gent. Ondertussen is hij bijna 5 jaar actief binnen Clac met workshops, djembé- en drumlessen en jongerenstages-en kampen.

Jelle Coopman

Ooit jong begonnen bij Clac en na al die jaren leuke muziek te maken ervoor gekozen om zijn kennis door te geven aan de volgende generatie. Een zeer gedreven lesgever die de leukste melodiën bedenkt voor zijn leerlingen.   

Jarne Coopman

Òpgeleid in de eigen rangen van Clac. Vindt niets leuker dan samen te jammen.  Heeft muziek in de vingers en weet perfect hoe dit aan te leren aan anderen. 

Het Clacomité

Zonder dit bonte gezelschap zou Clac niet kunnen bestaan. Veel enthousiastelingen die zich ongeremd inzetten voor Clac. Bij elke groot project staan ze er om te helpen waar nodig.   

Overige teamleden

Monique Wenselaer is administratief medewerkster.

Jef Clac zorgt voor alle communicatie online.

Ex-lesgevers van Clac met een warm hart voor Clac: Ouzin Diop, Adama Diop, Zé, Goedele Meeus, Jolien Devrieze, Roel Aerts, Jean Gielis, Sep Francois, Eleonore Vandermeulen, Geertrui, Job Van Duijnhoven     

Siemen Van Gucht

 Begon zijn muzikale studies op 6-jarige leeftijd aan de Muziekacademie van Brasschaat. Hier volgde hij viool  waarna hij op latere leeftijd overschakelde op percussie  aan de Muziekacademie van Schoten. Besliste les te volgen op het Conservatorium van Antwerpen. Siemen werd ook Laureaat van de Belfius Classics competitie. Hij maakt deel uit van de "Belgian marimba group", is percussionist bij de groep "fanfaar fatal" en freelance muzikant.   

volg ons: