Workshops
Het hele jaar door bieden wij een arsenaal van verscheidene percussieworkshops aan. Wij geven workshops aan kinderen, jeugd en volwassenen. Alle workshops hebben één ding gelijk, de taal van het ritme staat centraal. Wij geven workshops op maat voor scholen en andere organisaties. Dit kan gaan van een schoolactiviteit of evenement tot een leuke  opwarmer voor een dorpsfeest.Ons team bestaat uit een aantal docenten (klik hier voor meer info) die elk hun eigen expertise hebben. Hierdoor kunnen wij een breed gamma van workshop aanbieden. Naast techniek en samenspel werken wij ook aan creativiteit, beleving, groepsdynamiek en spelplezier.

 

 

 

De duur, inhoud en doelstelling kan op vraag aangepast worden.


Djembé

Tijdens deze workshop maken de deelnemers kennis met de technieken,  ritmes en instrumenten uit de traditionele West Afrikaanse muziekcultuur. Met een echte djembé uit afrika vliegen de beats in het rond.

 

 

Arabische percussie

Vanuit een repertoire aan ritmes uit Midden en Verre Oosten leert onze leraar in deze groepscursus de instrumentale technieken aan van derbouka en tar (tamboerijn), twee belangrijke instrumenten uit de Oosterse muziek.Beide instrumenten maken deel uit van een grote familie van Oosterse percussieinstrumenten met een lange traditie en we vinden ze overal in de moslimwereld terug.

 

 

 

Braziliaanse percussie

De deelnemers kunnen uit verschillende instrumenten kiezen die typerend zijn voor de Braziliaanse muziek. Met deze opzwepende samba ritmes is spelplezier verzekerd.

 

 

Bodypercusssie

Door gebruik te maken van ons hele lichaam gaan we op zoek naar de taal van het ritme. Na het musiceren in groep komen de deelnemers tot het maken van een eigen nummer met hun eigen lichaam als instrument.

 

ECO-percussie

Tijdens deze workshop maken we gebruik van afval en kosteloos materiaal. De deelnemers gaan op zoek naar leuke klanken en originele manieren van mu- siceren. Hierdoor komen we steeds tot creatieve en verrassende resultaten.

 

 

Latijns-Amerikaanse percussie

De bongo’s, conga’s en timbales zijn maar enkele voorbeelden van instrumenten die gebruikt worden in de Latijns-Amerikaanse muziek. We verdiepen ons samen in de ‘Son’ een typerende muziekstijl uit Cuba. Deze technieken gebruiken we dan om ons eigen nummer te maken. Op het einde kan er dan gekozen worden om dit nummer eventueel op te voeren voor een publiek.

 

 

Olievaten

Tijdens deze workshops komen verschillende ritmes en stijlen aan bod. Samenspel en improvisatie staan centraal. De deelnemers componeren ook zelf een lied.

 

 

Afro zang

We gaan samen op zoek naar de mogelijkheden van onze stem. We zingen, dansen en spelen. Zo maken we kennis met verschillende Afrikaanse liedjes en de Afrikaanse cultuur.