wekelijkse lessen

De lessenreeksen van CLAC zijn helemaal aangepast aan de covid-19 maatregelen. CLAC communiceert regelmatig met de bevoegde instanties om steeds de gepaste voorzorgsmaatregelen toe te passen. Bij goed weer kunnen de lessen buiten plaatsvinden en bij minder weer kunnen de lessen doorgaan in onze aangepaste leslokalen die we regelmatig reinigen en verluchten. Deze lokalen zijn groot genoeg om met social distance alle deelnemers op veilige aftstand toch samen iets te laten creëren. Onze leraars dragen tijdens de lessen een mondmasker. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten geen mondmasker dragen. Alle leerlingen ouder dan 12 jaar wordt gevraagd om een mondmasker te voorzien. Alle instrumenten worden na elke les ontsmet en de lessen zijn steeds in een bubbel van maximaal 10 personen.  

DJEMBE

 

Elke week staan onze enhou-siaste lesgevers klaar om jong en oud, beginners en gevorderden, mee te nemen in de wereld van percussie. Beleving, improvisatie en techniek staan centraal in het percussierepertoire, in het bij-zonder de djembé.

 

 

 

 

 

CLAC drum opleiding
CLAC muziek opleiding kinderen

DRUMLESSEN

 

Heb jij altijd al willen leren drummen?  Lekker ritmisch bezig zijn met je handen en voeten.  Beginnend, gevorderd, jong of oud, wij bieden voor iedere wens een gepaste oplossing. Wij zorgen er als percussieschool voor dat elke leerling aan zijn trekken komt.

 

 

 

 

CLAC muziek opleiding kinderen
CLAC muziek opleiding kinderen
CLAC muziek opleiding volwassenen
CLAC muziek opleiding kinderen
CLAC muziek opleiding jongeren
CLAC muziek opleiding kinderen

Het hele schooljaar geven wij wekelijkse percussielessen in CC CoStA (Antwerpen), KDO (Antwerpen), Sint-Lutgardis (Antwerpen) en het Dorpshuis (Terhagen). 

 

Ons team bestaat uit een aantal docenten die elk hun eigen expertise hebben. (info leraars klik hier). Hierdoor kunnen wij een breed gamma van workshops aanbieden. CLAC biedt lessen djembe, drum en Live Electric Drum (LED) aan. 

 

Naast techniek en samenspel werken wij aan creativiteit, spelplezier en groepsdynamiek. Voor de beginnerscursus is geen voorkennis nodig. Elk trimester bestaat uit 10 lessen en sluit af met een leuk toonmoment. Je eigen instrument meebrengen kan, maar hoeft niet. Alle instrumenten zijn tijdens de les aanwezig. Wij gebruiken onze eigen CLAC-methode, een heel andere manier om muziek te leren componeren dan bijvoorbeeld de traditionele muziekschool. Geen notenleer maar de taal van het ritme.  Er zijn meerdere groepen voor kinderen, jeugd en volwassenen. Een gratis proefles is altijd mogelijk.


We starten weer op in september '20. Hieronder kan u de lessenrooster terugvinden. Voor de leden die hinder ondevonden hebben tijdens het schooljaar '19-'20 is er de mogelijkheid om in te schrijven voor een gereduceerd bedrag. U verkrijgt de info over eventuele korting via de inschrijvingsapp en de bevestigingsmail na de inschrijving. 

CLAC muziekschool lessenrooster

L.E.D. lessenreeks


De nieuwe CLAC Live Electric Drums (L.E.D.) lessenreeks. Bij deze lessen worden percussie en elektronische muziek samengebracht. Door de combinatie van live percussie, zelf opgenomen loops en het gebruik van samplers en triggers overschrijd je de mogelijkheden van jouw fantasie! Schrijf je nu in en leer alle skills & tricks om een waanzinnige live set te kunnen spelen waar zelfs Michael Schack van achterover zou vallen.De nieuwe LED-lessen zijn er voor jongeren van 12 tot 16 jaar en volwassenen vanaf 16 jaar. De lessen worden gegeven door docent Dimitri Defossé. Buiten een opleiding voor drum, haalde Dimitri ook een bachelor in de Elektronische muziek. Zo is hij onze expert in live opnemen, loopen en effecten gebruiken. Door zijn uitgebreide productionele achtergrond weet hij als geen ander welke ritmes en klanken hand in hand gaan om zo tot een mooi resultaat te komen. De plaatsen voor de lessen zijn beperkt dus wees er snel bij!