Artistiek
 Kaboon is de artistieke kers op de taart van CLAC vzw. Sinds 2010 zorgen zij er voor dat wereldpercussie  verbindend is.  CLAC brengt een heel breed aanbod van percussie geschikt voor elke muziekliefhebber. Sinske (Sinsuke Ishihara) komt speciaal voor dit concert naar België. Hij speelt samen met Bart Van Aken op marimba en percussie, Chryster Aerts op percussie en als extra special guest Geert Van Gele op blokfluit. Het concert Kaboon is dan ook  een unieke gelegenheid om deze meesters samen aan het werk te zien. Als u ‘percussie’ hoort, denkt u misschien aan luid en hevig, maar niets is minder waar. Vandaag wordt u door Kaboon meegezogen in de tijd. Er worden werken van Bach, Schubert  en Ravel tot gecomponeerde werken van Sinske zelf gebracht. Kaboon speelde in het verleden met tal van grote artiesten in binnenland zoals Kobe Proesmans, Amel Serra, Ivan Smeulders (bekend van kapitein Winokio en Bart Peeters). Maar ook met tal van internationale gasten heeft Kaboon al op verschillende podia gestaan in binnen-en buitenland. De workshop is gratis en bedoeld voor iedereen die zin heeft om mee te musiceren. Tijdens het concert kan iedereen die aan de workshop heeft deelgenomen meespelen met deze fantastische artiesten. 

Nostaljacques, even waan je je in Parijs bij het horen van de klassiekers van de groep Nostaljacques.

De groep bestaat uit 4 artiesten: Jacques de Munck (zang en gitaar), Jan Vos (piano en accordeon), Joris De Baerdemaeker (contrabas) en Luc Van Aken (gitaar). Zij brengen werk van bekende artiesten zoals Brel, Brassens, Bruel, Nougaro, Reggiani, Perret, Gainsbourg, Aznavour en nog vele anderen. Een fantastische opwarmer voor CLAC Kaboon!


Zondag 10 maart


13u30: Gratis Workshop (inschrijven verplicht)

14u30: Nostaljacques

15u30: CLAC concert Kaboon


Sint-Jozef Kerk Terhagen

Kardinaal Cardijnstraat 29-31, 2840 Rumst

 

 

Jouw evenement op een leuke manier animeren? Dat kan met onze Young Clac Band. Onder leiding van onze professionele muzikanten spelen de jongeren van onze organisatie aanstekelijke ritmes waar iedereen blij van wordt. Een aanrader voor elk feest.

 

 

 

 

 

 

Trommeldraak is een prachtig interactief West-Afrikaans sprookje over een draak die zich niet goed in zijn vel voelt.

Een sprookje met weinig woorden en veel muziek.

 

Het verhaal begint met een heel grote ontploffing. Maar het was geen vulkaan-uitbarsting.

 

De grote vuurmassa die boven de stad uitsteeg kwam uit de bek van een grote draak. De draak zwierf doelloos door de stad, over heuvels, door straten en stee-gjes. Soms stopte hij, keek onrustig in het rond en blies met een luide kreet een nieuwe vuurbal de lucht in.

Alle mensen renden in paniek weg. De meesten vluchtten naar de grote rivier. Een laatste toevluchtsoord weg van het grote vuur. Maar iedereen heeft recht op zijn uitbarsting.De Trommel(d)raak werd oorspronkelijk opgevoerd als familie-voorstelling door 100 muzikanten en dansers van Clac vzw. Deze voorstelling is nadien herwerkt tot een theatervoorstelling voor kinderen, opgevoerd door 3 muzikant-acteurs.

 

Klik hier voor meer info

 

 

 

Een spetterend ensemble van professionele muzikanten die met percussie de pannen van het dak spelen. De CLAC Band Pro kan zowel als optreden geboekt worden of als animatie bij events. Laat je evenement echt swingen met onze aanstekelijke ritmes.